Spoločnosť JAVYS a.s. dosiahla v roku 2014 zisk po zdanení  vo výške 12,060 mil. Eur. Zisk pred zdanením bol vo výške 20,917 mil. Eur, čo v porovnaní s rokom 2013 predstavuje medziročný nárast o 23,6%.

Celkové tržby a výnosy v roku 2014 boli vykázané vo výške 131,894 mil. Eur oproti 109,217 mil. Eur za rok 2013. Úspešné výsledky JAVYS, a.s. sú výsledkom nárastu objemov poskytovaných jadrových služieb v oblasti nakladania s rádioaktívnymi odpadmi a vyhoretým jadrovým palivom a realizovaným výkonom pri vyraďovaní JE A1 a JE V1.

Rok 2014 bol pre JAVYS, a.s. úspešný aj z hľadiska medzinárodných tendrov, keďže získal nové zákazky v Českej republike, Taliansku a Iraku.

V roku 2014 bola zavŕšená 1. etapa vyraďovania JE V1 a k 1.1.2015 získala spoločnosť od ÚJD povolenie na 2. etapu vyraďovania JE V1, ktorá by mala byť ukončená v roku 2025.  V  minulom roku v súlade s plánom pokračovali činnosti 2. etapy vyraďovania JE A1, ktorá má byť ukončená v r. 2016.

Uplynulý rok spoločnosť realizovala významný investičný program v celkovom objeme 27,9 mil. Eur, ktorý bol zameraný na budovanie potrebnej infraštruktúry záverečnej časti jadrovej energetiky. Medzi najdôležitejšie akcie patrilo úspešné sprevádzkovanie II. dvojradu Republikového úložiska v Mochovciach, technologická modernizácia spracovateľských kapacít, rekonštrukcia systému fyzickej ochrany lokality, zmena schémy systému elektrického napájania a zahájenie budovania Integrálneho skladu v lokalite Jaslovské Bohunice.

Spoločnosť k 31.12.2014 zamestnávala celkom 818 zamestnancov.

Ing. Agáta Staneková
hovorkyňa