V prvom polroku 2017 nebol v spoločnosti JAVYS, a. s., zaznamenaný žiaden požiar ani registrovaný pracovný úraz a nulová úrazovosť bola aj u zamestnancov dodávateľských firiem.

   Spoločnosť JAVYS, a. s., v oblasti BOZP a ochrany pred požiarmi pokračuje v  roku 2017 v pozitívnom trende uplynulého roka, kedy zaznamenala v daných oblastiach štatisticky najlepší rok za sledované obdobie 2006 - 2016.

    V prvom polroku 2017 v spoločnosti JAVYS, a. s., ktorá má 811 zamestnancov nebol zaznamenaný žiaden registrovaný pracovný úraz, nevyskytla sa ani jedna choroba z povolania a v hodnotenom období nebol zaznamenaný žiaden pracovný úraz ani u zamestnancov dodávateľských firiem.

     K nulovému počtu pracovných úrazov zamestnancov dodávateľských organizácií prispela zvýšená kontrolná činnosť zo strany JAVYS, a. s. a písomné upozornenia na dodržiavanie pravidiel BOZP. Prevencia úrazov a chorôb z povolania na rizikových pracoviskách  bola zabezpečená aj prideľovaním vhodných osobných ochranných pracovných prostriedkov.

    Jedným z hlavných ukazovateľov, ktorý poskytuje o stave bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci v spoločnosti ucelený obraz je ukazovateľ pracovnej úrazovosti zamestnancov spoločnosti ako aj ukazovateľ úrazovosti zamestnancov dodávateľských organizácií, ktorý zároveň poskytuje obraz o riadení dodávateľov. V oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci je hlavnou úlohou zisťovať ohrozenia a nebezpečenstvá, monitorovať zistené skutočnosti a v čo najväčšej miere ich eliminovať. Za účelom skvalitnenia pracovných podmienok a zefektívnenia produktivity a kvality práce spoločnosť kladie na systém bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci veľký dôraz. Najmä na preventívne opatrenia, pravidelné hodnotenia stavu BOZP a zapájanie sa zamestnancov do systému.

      Jadrová a vyraďovacia spoločnosť, a. s., zabezpečuje v SR činnosti v oblasti záverečnej časti jadrovej energetiky. Medzi jej hlavné aktivity patrí vyraďovanie jadrových elektrární A1 a V1, nakladanie s rádioaktívnymi odpadmi, vyhoreným jadrovým palivom, inštitucionálnymi rádioaktívnymi odpadmi a zachytenými rádioaktívnymi materiálmi v rámci územia SR. Spoločnosť JAVYS, a. s., pri všetkých svojich aktivitách kladie mimoriadny dôraz predovšetkým na bezpečnosť, kvalitu a ochranu životného prostredia.

Mgr. Miriam Žiaková
hovorca

< Späť