Javys, a.s.

Vyhľadávanie


Zadejte výraz pro vyhledání:


Výsledok hľadania: sk o spolocnosti cinnosti nakladanie s rao radioaktivnymi odpadmi


(11) Stránky » Ukladanie RAO

Spoločnosť JAVYS, a. s., prevádzkuje jadrové zariadenie Republikové úložisko RAO. V úložisku sú rádioaktívne odpady izolované od životného prostredia, čo je záverečný krok v celej postupnosti činnosti nakladania s nimi.

(12) Stránky » Vyraďovanie JE A1

Príprava na vyraďovanie V čase rozhodnutia o definitívnom odstavení JE A1 vo svete ešte neboli dostatočné skúsenosti s bezpečným zvládnutím procesu vyraďovania JE. V Československu v tom období neexistovala legislatíva stanovujúca rámce vyraďovania jadrových zariadení a ani technické podmienky na realizáciu takýchto činností.

(13) Stránky » Výroba vláknobetónových kontajnerov

Dôležitým článkom nakladania s nízko aktívnymi RAO je aj výroba vláknobetónových kontajnerov. Pri nakladaní s RAO musí byť zabezpečená maximálna bezpečnosť, preto má vláknobetónový kontajner špeciálne vlastnosti.

(14) Tlačové správy » 5 zásahov rádioaktívnych materiálov neznámeho pôvodu

JAVYS, a. s., v roku 2020 zabezpečila päť zásahov rádioaktívnych materiálov neznámeho pôvodu (RMNP). Najťažší kus vážil 83 kilogramov, nachádzal sa vo vagóne so železným šrotom vo Vajnoroch.

(15) Napísali o nás » Exkluzívny rozhovor s Petrom Čižnárom - šéfom spoločnosti JAVYS

http://energieprevas.sk/rozhovory/22  Jadrová energetika je podstatnou súčasťou slovenského energetického mixu, a preto je dôležité jej venovať pozornosť. K významným hráčom na tomto poli rozhodne patrí Jadrová a vyraďovacia spoločnosť, a.

(16) Tlačové správy » Generálny riaditeľ OECD NEA na návšteve v JAVYS, a.

„Slovensko má vysoko profesionálny systém ukladania a zabezpečenia rádioaktívnych odpadov, a to tak z hľadiska bezpečnosti, ako aj z ekologického hľadiska,“ skonštatoval generálny riaditeľ Agentúry pre jadrovú energiu (NEA) Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), William D.

(17) Aktuality » Jadrová a vyraďovacia spoločnosť, a. s., si dnes pripomína 14 rokov úspešnej existencie.

Na základe rozhodnutia Vlády Slovenskej republiky o privatizácii Slovenských elektrární, a. s.

(18) Tlačové správy » JAVYS, a. s.

Spoločnosť JAVYS, a. s., v roku 2017 zabezpečila na území Slovenska záchyty rádioaktívnych materiálov neznámeho pôvodu v 17 prípadoch, pričom ...

(19) Tlačové správy » Nové úložné priestory v RÚ RAO v Mochovciach

V Republikovom úložisku rádioaktívnych odpadov v Mochovciach sú vybudované nové úložné priestory pre veľmi nízko aktívne odpady, uložených je v nich už 180 ks veľkoobjemových vakov so zeminou.    Nové úložné priestory pre veľmi nízko aktívne odpady (VNAO) boli vybudované v rámci realizácie II.

(20) Tlačové správy » Päť prípadov záchytu rádioaktívnych materiálov neznámeho pôvodu v prvom polroku 2018

JAVYS, a. s., zabezpečila v prvom polroku 2018 aj päť prípadov záchytu rádioaktívnych materiálov neznámeho pôvodu.

detail
detail