Javys, a.s.

Vyhľadávanie


Zadejte výraz pro vyhledání:


Výsledok hľadania:


1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10   » 57
(11) Stránky » Akými formami sa spracováva rádioaktívny odpad?

Rádioaktívny odpad sa v technologických zariadeniach JAVYS, a. s. v súčasnosti spracováva nasledovnými spôsobmi: spaľovaním, lisovaním, koncentráciou, cementáciou, vitrifikáciou.

(13) Stránky » AP 1000 - Westinghouse

Projekt jadrovej elektrárne AP 1000 bol vyvinutý spoločnosťou Westinghouse spoločne s projektom AP600 na základe 40 ročných skúseností s výstavby a prevádzky tlakovodných reaktorov. Projekt spĺňa požiadavky požiadavky URD - Utility Requirements Document (Požiadavky prevádzkovateľov USA), ktoré boli vypracované výskumným ústavom EPRI a požiadavky EUR - European Utility Requirements (Požiadavky európskych prevádzkovateľov).

(14) Stránky » AP 600 - Westinghouse

Jadrový zdroj AP 600 bol vyvinutý spoločnosťou Westinghouse v spolupráci s EPRI a viacerými zahraničnými spoločnosťami a organizáciami (Bechtel, Burns&Roe, Oregon State University, Initec, Ansaldo, atď.

(15) Stránky » APWR 1500 - Mitsubishi Heavy Industry

Projekt pokročilého japonského ľahkovodného reaktora bol vyvinutý v medzinárodnom projekte, ktorého účastníkmi bolo 5 japonských energetických spoločnosti, Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. a Westinghouse.

(16) Stránky » Bezpečnostné bariéry

Jadrová bezpečnosť je základnou požiadavkou na prevádzku každej jadrovej elektrárne. Je to súbor všetkých technických a organizačných opatrení, ktoré musia zabezpečiť, aby proces štiepenia atómových jadier spojených s uvoľňovaním rádioaktivity zostal za akýchkoľvek podmienok pod kontrolou človeka.

(17) Stránky » Bezpečnostné systémy

Strata kontroly nad štiepnou reakciou má za následok nadmerné hromadenie tepelnej energie. Konštrukčné riešenie jadrového reaktora VVER 440 zabezpečuje, že pri zvyšovaní teploty v aktívnej zóne reaktora intenzita štiepnej reakcie klesá a následne klesá aj teplota v aktívnej zóne, teda vylučuje možnosť vzniku nekontrolovateľného rozvoja štiepnej reakcie.

(18) Stránky » BIDSF

Financovanie odstavovania, ukončovania prevádzky a vyraďovania je riešené viaczdrojovo – z vlastných zdrojov, príspevkov z Národného jadrového fondu a z fondu na podporu odstavenia JE V1 zo zdrojov EÚ.

(19) Stránky » Bitúmenačná linka

Jadrové zariadenie Bitumenačná linka je umiestnené v Jaslovských Bohuniciach, v areáli vyraďovanej elekrárne A1. Kvapalné RAO z JE V1 a V2 sú prepravované pomocou prepravného kontajnera a špeciálne upraveného transportného vozidla na stáčacie miesto v objekte bitúmenačnej linky.

(20) Stránky » Bohunické spracovateľské centrum RAO

Bohunické spracovateľské centrum RAO Bohunické spracovateľské centrum (BSC) RAO tvorí komplex zariadení na spracovanie a úpravu RAO.

1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10   » 57
detail
detail