Javys, a.s.

Vyhľadávanie


Zadejte výraz pro vyhledání:


Výsledok hľadania:


1 «   3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13   » 57
(71) Stránky » Kam sa vypúšťa rádioaktivita pri spracovávaní rádioaktívneho odpadu?

Všetky rádioaktívne látky, ktoré sú obsiahnuté v spáliteľných odpadoch, t. j. v kvapalných odpadoch a pevných odpadoch, sú spracovávané technológiami na to určenými na zariadení TSÚ RAO ( technológie na spracovanie a úpravou RAO ): procesom koncentrácie kvapalných odpadov a následne technológiou cementácie, resp.

(72) Stránky » Kde sa dozviem dôležité aktuálne informácie?

Bližšie informácie o nebezpečenstve, o úniku rádioaktivity do ovzdušia, ale aj o ďalšom nebezpečenstve sa obyvateľom oznamujú prostredníctvom obecného a mestského rozhlasu a verejnoprávnych médií (Slovenská televízia a Slovenský rozhlas).

(73) Stránky » Keď poskytujete služby aj zahraničným partnerom a spracovávate ...

Spracovanie rádioaktívneho odpadu v zásade znamená zmenšenie jeho objemu, napr. lisovaním alebo spálením. Rádioaktivita v nich však zostáva v rovnakom množstve.

(74) Stránky » Kedy končí ukrytie?

Ukrytie môže trvať niekoľko hodín, ale aj dní. O ukončení potreby ukrytia informuje personál úkrytu, resp. obecný alebo mestský rozhlas a verejnoprávne médiá.

(75) Stránky » Kedy mám užiť jódové tabletky a na čo slúžia?

Nikdy neužívajte jodid draselný bez pokynu a výzvy kompetentnými orgánmi na ich užitie!

(76) Stránky » Koľko má JAVYS zamestnancov?

Spoločnosť JAVYS, a. s., k 1. 1. 2023 zamestnáva celkovo 763 zamestnancov. Organizačná štruktúra Späť na najčastejšie otázky

(77) Stránky » Komerčné aktivity

Spoločnosť JAVYS, a. s., má v stredoeurópskom regióne významné postavenie a svojím zodpovedným a kompetentným zabezpečovaním záverečnej časti jadrovej energetiky s dôrazom na bezpečnosť, kvalitu a ochranu životného prostredia je rešpektovaným partnerom aj pre zahraničné spoločnosti.

(78) Stránky » Koncepcia úložiska

Izolácia rádioaktívnych odpadov od životného prostredia a splnenie požiadaviek dozorných orgánov a legislatívou požadovanej bezpečnosti sa dosiahne v hlbinnom úložisku systémom viacnásobných inžinierskych a prírodných bariér.

(80) Stránky » Kontroluje niekto aj prepravu rádioaktívnych materiálov, obalov a prepravných zariadení?

Realizáciu prepráv všetkých druhov rádioaktívnych materiálov, obalov a prepravných zariadení kontrolujú príslušné dozorné a kontrolné orgány (Úrad jadrového dozoru SR, Úrad verejného zdravotníctva SR a Útvar vedúceho hygienika Ministerstva dopravy a výstavby SR).

1 «   3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 11 . 12 . 13   » 57
detail
detail