JAVYS, a.s., získal v týchto dňoch medzinárodne uznávaný certifikát ISO 20000 pre oblasť systému manažérstva služieb informačných technológií. Certifikát je orientovaný na podporu procesného riadenia organizácie v oblasti automatizovania procesov a optimálneho využívania informačných technológií. Získanie certifikátu bolo plánované ako pilotný projekt pre dosiahnutie štandardov systému manažérstva kvality. Udeleniu certifikátu predchádzal dôkladný vnútorný audit spoločnosti, ktorý preveroval úroveň efektívnosti využívania informačných technológií ako aj služieb ktoré poskytujú.

Udelenie certifikátu len potvrdzuje predsavzatie o vytvorení modernej spoločnosti, čo upevňuje jej postavenie aj v medzinárodnom meradle. Špecifická činnosť JAVYS a.s., likvidácia atómových elektrární a spracovanie rádioaktívnych odpadov, spadá pod prísny dohľad orgánov Európskej únie, ale aj kontrolných organizácií ako napr. Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE), či Asociácia západoeurópskych jadrových dozorov (WENRA). Certifikácia je pre nich potvrdením, že spoločnosť funguje v rámci prijatých globálnych noriem, je bezpečne riadená a neustále pracuje na zvyšovaní kvality poskytovaných služieb.

„Cieľom certifikácie bolo posúdiť a zhodnotiť investície do informačných technológií v našej spoločnosti nezávislou autoritou“, povedal na záver auditu Ing. Ján Valko, generálny riaditeľ JAVYS, a.s.


Udelenie certifikátu renomovanou medzinárodnou spoločnosťou TUV NORD Slovakia potvrdzuje, že JAVYS od svojho vzniku zapracoval na zefektívnení informačných systémov do takej miery, že v blízkej budúcnosti môžu priniesť očakávané znižovanie nákladov v oblasti IT.

Spoločnosť JAVYS, a.s., prešla od svojho vzniku niekoľkými podrobnými auditmi, ktoré viedli k získaniu certifikátov v oblasti enviromentu, riadenia kvality, či bezpečnosti. ISO 20000 za oblasť informačných technológií je ďalšou súčasťou budovania integrovaného systému riadenia spoločnosti. Zavádzanie a skvalitňovanie postupov riadenia v rôznych oblastiach fungovania JAVYS a.s. vyplynulo z osamostatnenia spoločnosti, ku ktorému došlo po privatizácií Slovenských elektrární v roku 2006 (pôvodne GovCo).

Do konca roka 2010 plánuje JAVYS a.s. naštartovať procesy vedúce k získaniu ďalšieho certifikátu - ISO 9001. Pôjde o certifikáciu spoločnosti v rámci systému manažérstva kvality, ktorá by mala potvrdiť komplexnosť fungovania jednotlivých procesov vo vnútri spoločnosti.

 

Ing. Dobroslav Dobák
hovorca

< Späť