V pondelok 7. mája 2012 a v piatok 11. mája 2012 zrealizovala Jadrová a vyraďovacia spoločnosť (JAVYS) prepravu vyhoreného jadrového paliva z 3. bloku jadrovej elektrárne V2 v Jaslovských Bohuniciach do Medziskladu vyhoreného jadrového paliva, ktorého vlastníkom a prevádzkovateľom je JAVYS.

JAVYS prepravil 2 x 48 palivových článkov v 2 špeciálnych kontajneroch za prísnych bezpečnostných opatrení. Preprava bola vykonaná bezpečne a spoľahlivo, v súlade s legislatívnymi požiadavkami a v súčinnosti so zložkami ministerstiev dopravy a vnútra.

Transport a skladovanie vyhoreného jadrového paliva je jednou z činností, ktoré spoločnosť JAVYS vykonáva. Poskytuje ju ako službu pre spoločnosť Slovenské elektrárne, člena skupiny Enel. JAVYS je držiteľom potrebných povolení dozorných orgánov, disponuje odborným personálom a technickými prostriedkami potrebnými na výkon tejto činnosti.

JAVYS dbá o to, aby všetky svoje činnosti vykonával zodpovedne, s maximálnym ohľadom na životné prostredie a pri zachovaní vysokého štandardu jadrovej bezpečnosti.

Ing. Dobroslav Dobák