Na základe rozhodnutia jediného akcionára zo dňa 20. 6. 2011 určilo Ministerstvo hospodárstva SR za predsedu predstavenstva a zároveň za generálneho riaditeľa Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti, a.s., Ing. Jána Horvátha.

Súčasne boli vymenovaní podpredseda predstavenstva spoločnosti Ing. Miroslav Obert a člen predstavenstva Ing. Milan Orešanský.

 

Ing. Ján Horváth
Vysokoškolské štúdium na Chemicko-technologickej fakulte Slovenskej vysokej školy technickej v Bratislave ukončil v roku 1987. V oblasti jadrovej energetiky pracuje od roku 1993 a v Slovenských elektrárňach, a.s., v závode SE-Atómové elektrárne Bohunice zastával funkcie technológ špeciálnych meraní, vedúci oddelenia chemických režimov a v závode SE-VYZ bol námestníkom riaditeľa pre technickú podporu a bezpečnosť a vedúci odboru bezpečnosti. Od roku 2006 pôsobil v Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti ako vrchný riaditeľ divízie bezpečnosti, vedúci sekcie bezpečnosti a od r. 2010 ako člen predstavenstva a riaditeľ divízie bezpečnosti.

Počas doterajšej profesionálnej kariéry v energetike sa venoval problematike procesov spracovania a úpravy rádioaktívnych odpadov, vyraďovania jadrovoenergetických zariadení, a zaobchádzania s vyhoreným jadrovým palivom. Riadil činnosti spojené s jadrovou a klasickou bezpečnosťou, ochranou pred požiarmi, havarijným a krízovým plánovaním, obranou a ochranou jadrových zariadení a radiačnou ochranou.

 

Ing. Dobroslav Dobák
hovorca

< Späť