Vo štvrtok 14. februára 2013 v rámci návštevy Trnavského samosprávneho kraja predseda vlády SR Robert Fico sa zaujímal o napredovanie vyraďovania jadrovej elektrárne V1 v Jaslovských Bohuniciach. Priamo v lokalite Jaslovských Bohuníc Ing. Peter Čižnár, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ JAVYS, a.s. informoval predsedu vlády o dosiahnutom pokroku pri realizácii 1. etapy vyraďovania tejto elektrárne.Vedenie Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti, a.s. vyjadrilo predsedovi vlády poďakovanie za osobnú angažovanosť pri rokovaniach o návrhu rozpočtu EÚ na roky 2014 - 2020. Dosiahnutý výsledok v časti príspevku na vyraďovanie JE V1 v Jaslovských Bohuniciach vo výške 200 mil. eur umožní plynule pokračovať v procese vyraďovania elektrárne, ktorú Slovenská republika predčasne odstavila z prevádzky ako výsledok rokovaní o vstupe do EÚ.Predstavitelia JAVYS, a.s. informovali premiéra aj o aktuálnom stave spoločnosti. Predmetom diskusie bolo tiež financovanie všetkých činností realizovaných v rámci záverečnej časti mierového využívania jadrovej energetiky.

Ing. Dobroslav Dobák, EUR ING

Príloha: