V dňoch 12. - 16. októbra sa na pôde spoločnosti JAVYS, a.s. uskutoční putovné, 59. zasadnutie medzinárodnej skupiny technického poradenstva (TAG) pre vyraďovanie jadrových zariadení. Skupina pracuje pod záštitou OECD-NEA (Organizácia pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj - Jadrová energetická agentúra).

Výsledky pôsobenia doterajšej, tridsaťročnej histórie zasadnutí Skupiny technického poradenstva TAG preukazujú, že priama a odborná výmena skúseností, umožňujúca učiť sa z chýb a úspechov iných, vedie k najefektívnejším možným postupom vyraďovania. V tomto duchu sa bude niesť aj stretnutie na Slovensku. Diskutovať sa bude o pokroku v projektoch vyraďovania jadrových zariadení, aktuálne realizovaných vo svete, ale aj o spôsoboch riešenia technických výziev, ktoré toto odvetvie prináša.
 
Spoločnosť JAVYS víta možnosť organizácie takéhoto etablovaného podujatia, keďže prítomnosť a záujem 26 odborníkov zo zahraničia potvrdzuje vysokú úroveň jej vlastných prác pri vyraďovaní odstavených slovenských jadrových elektrární A1 a V1 a poukazuje na medzinárodné uznanie aktivít spoločnosti JAVYS na nadnárodnej úrovni.

Ing. Agáta Staneková
hovorkyňa

 

< Späť