Spoločnosť JAVYS a. s., sa už desať rokov zapája do podpory vzdelávania.  Študenti Strednej odbornej školy elektrotechnickej (SOŠE) v Trnave budú absolvovať odborný výcvik a prax na pracoviskách spoločnosti JAVYS a. s., aj v školskom roku 2016/2017.

Spoločnosť JAVYS a. s., sa zapája do podpory vzdelávania od roku 2006. V ostatných dňoch podpísali tieto dva subjekty dohodu  o odbornom výcviku a odbornej praxi žiakov Strednej odbornej školy elektrotechnickej v Trnave aj na školský rok 2016/2017.

Žiaci SOŠE v Trnave, študijných odborov:
- mechanik elektrotechnik,
- mechanik počítačových sietí,
- elektrotechnik – elektronické zariadenia,
- a elektrotechnik  - energetik
sú v rámci osnov vyučovacieho procesu  povinní absolvovať praktický výcvik a odbornú prax v súlade s ich profesijnou prípravou a túto prax už tradične vykonávajú v spoločnosti JAVYS, a. s., na pracoviskách sekcie informatiky a telekomunikácií, prípadne na prevádzkových útvaroch elektro a systému kontroly riadenia v Jaslovských Bohuniciach.

Odborný výcvik a odbornú prax žiaci absolvujú  pod vedením inštruktorov výcviku, zamestnancov JAVYS, a. s., a sú vykonávané poskytovateľom – spoločnosťou JAVYS, a. s., bezplatne. Dohľad nad žiakmi zabezpečuje  zamestnanec SOŠE – majster odborného výcviku.

V školskom roku 2006/2007 bol odborný výcvik zabezpečený pre 14 žiakov, ale ich počet má z dlhodobého hľadiska klesajúcu tendenciu. V školskom roku 2015/2016 absolvovalo odborný výcvik a odbornú prax 8 žiakov SOŠE Trnava.

Jadrová a vyraďovacia spoločnosť, a. s., zabezpečuje v SR činnosti v oblasti záverečnej časti jadrovej energetiky. Medzi jej hlavné aktivity patrí vyraďovanie jadrových elektrární A1 a V1, nakladanie s rádioaktívnymi odpadmi, vyhoreným jadrovým palivom, inštitucionálnymi rádioaktívnymi odpadmi a zachytenými rádioaktívnymi materiálmi. Spoločnosť JAVYS, a. s., pri všetkých svojich aktivitách kladie mimoriadny dôraz na bezpečnosť, kvalitu a ochranu životného prostredia.