Spoločnosť JAVYS, a. s., v prvom štvrťroku 2020 v rámci vyraďovacieho procesu jadrových elektrární A1 a V1 zhodnotila viac ako 1 631 ton druhotných surovín z vyraďovaného materiálu.

V rámci vyraďovacieho procesu jadrových elektrární A1 a V1 vrátila spoločnosť JAVYS, a. s., v prvom štvrťroku 2020 do recyklačného procesu 1 631,26 ton druhotných surovín.

Z celkového objemu tvorila najväčší objem druhotných surovín nehrdzavejúca oceľ, a to až 883,2 tony. Druhou surovinou s najväčším objemom, ktorá putovala do recyklačného procesu bolo železo (železný šrot) v objeme 515,56 ton.

Zhodnocovanie čo najväčšieho množstva materiálov, minimalizácia tvorby odpadov a ochrana životného prostredia patria medzi hlavné ciele spoločnosti JAVYS, a. s. Finančné prostriedky, ktoré spoločnosť JAVYS, a. s., recyklačným procesom získava sa opätovne investujú do procesu vyraďovania jadrových zariadení, čím dochádza k úspore finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu a v prípade vyraďovania JE V1 prostriedkov EBOR.

Prehľad materiálov odovzdaných na recykláciu a ich objemov v prvom štvrťroku 2020

ROK 2020

Železný šrot